دمای بالا، به خصوص اگر با رطوبت همراه شود، می تواند باعث خسارت های اقتصادی زیادی در صنعت پرورش طیور گردد.پرنده ها به دلیل نداشتن غده عرق، پوشیده شدن بدنشان با پر، بالا بودن دمای طبیعی بدنشان و طبیعت چربی که دارند به گرما بیشتر از سرما حساس می باشند و در آب و هوای گرم دچار استرس گرمایی می شوند که یکی از مهم ترین علل ضرر اقتصادی در صنعت طیور می باشد.
استرس گرمایی در طیور می تواند تاثیرات منفی ای بر عملکرد تولیدی، دمای بدن، سلامت روده، اشتها و وضعیت ایمنی آنها داشته باشد و علاوه بر تلفات، با کاهش تولید هم خسارات زیادی وارد می کند؛ بنابراین اقدامات مدیریتی صحیح برای پیشگیری از این ضرر ها امری ضروری محسوب می شود.
برای اطلاعات بیشتر در مورد استرس گرمایی در طیور اینجا کلیک کنید.
پیشنهاد هایی برای کاهش استرس گرمایی در طیور
- خنک نگه داشتن پرنده ها: می توان با تهویه مناسب و جریان هوای کافی محیط را برای طیور خنک کرد.
- مدیریت غذا دادن: اگر غذا دادن در ساعت های خنک روز و یا شب ها انجام شود، به کاهش استرس گرمایی کمک می کند.
- مدیریت آب: در زمان استرس گرمایی آب خوردن پرنده ها 2 تا 4 برابر بیشتر می شود؛ بنابراین باید آب کافی، تازه و خنک در اختیار آنها قرار بگیرد و می توان با استفاده از یخ آب مصرفی آنها را 7 تا 12 درجه خنک تر نمود.
- تامین الکترولیت ها: می توان تا 3 روز به آب گله الکترولیت اضافه نمود زیرا استرس گرمایی می تواند منجر به از دست دادن مقادیر بیشتر الکترولیت هایی مانند سدیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم و روی شود.
- استفاده از جوش شیرین: استفاده از جوش شیرین در آب می تواند به تنظیم تعادل اسید-باز در طیور، که در استرس گرمایی به هم می خورد، کمک کند.
- استفاده از ویتامین ها: ویتامین های مختلف A، D، E،C و B کمپلکس می توانند به کاهش تلفات ناشی از تنش گرمایی کمک کنند. به علاوه مصرف ویتامین C در گله های مادر می تواند اثرات منفی گرما بر تولید تخم مرغ و کیفیت پوسته را نیز کاهش بدهد.
- استفاده از آمینواسید ها: در شرایط استرس گرمایی باید از آمینواسید هایی که پیش ساز ندارند از قبیل لیزین بیشتر در جیره طیور استفاده شود تا نیاز پرنده تامین شود. هم چنین استفاده از تریپتوفان، باعث بهبود استرس گرمایی می شود.
- مدیریت جمعیت طیور: در آب و هوای گرم باید تراکم جوجه ریزی کاهش یابد و تنها 80% ظرفیت سالن جوجه ریزی شود.
- استفاده از پروبیوتیک ها: پروبیوتیک ها هم باعث تحریک اشتها و غذا خوردن در شرایط تنش گرمایی می شوند و هم به تقویت ایمنی و بهبود فعالیت روده ها کمک می کند و در این شرایط می توانند کمک کننده باشند. برای این منظور می توانید از سین بیوتیک MLC استفاده نمایید. این محصول علاوه بر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی، حاوی پری بیوتیک دکستران نیز می باشد که به تقویت اثر و زنده ماندن آن کمک می کند. MLC با بهبود سلامت روده و تقویت ایمنی می تواند اثرات منفی استرس گرمایی را کاهش دهد.
برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
برای خرید محصول اینجا کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره تخصصی اینجا کلیک کنید.
- کاهش فعالیت و رفت و آمد در گله در ساعت های گرم روز
- آب پاشی کف سالن و سقف
- استفاده از رنگ تیره برای پنجره ها و سقف
- استفاده از داروی گیاهی لاوارن: این محصول حاوی عصاره گیاه گزنه است و مواد موثره موجود در آن اثرات مثبتی در بهبود عملکرد سیستم قلبی – عروقی و کبد و کلیه دارد و اثرات آنتی اکسیدانی آن هم به اثبات رسیده است. گیاه گزنه حاوی آنتی اکسیدان هایی از جمله ویتامین C و املاحی مانند آهن است و به همین دلیل در شرایط استرس گرمایی می تواند به شدت کمک کننده باشد.
برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
برای خرید محصول اینجا کلیک کنید.